Foe Yong Kai

Dit recept komt uit het blad Proef nr. 2 2019 van de keurslager. De oorspronkelijke Foe Yong Hai is een eiergerecht met garnalen, maar dit is een Chinese lekkernij met kip. de groente en de zoetzure saus blijven ook hier de basis.

Ingrediënten: (4 personen)

100 gram kipfilet

6 eieren

1 ui, fijn gesneden

1 teentje knoflook, fijn gesneden

50 gram Champignons, in plakjes

50 gram wortelen, fijn gesneden

1 paprika, fijn gesneden

2 stengels bleekselderij, fijn gesneden

halve prei, fijn gesneden

2 theelepels suiker

3 eetlepels olie

peper en zout

Voor de zoetzure saus:

500 ml water

100 ml witte azijn

180 gram suiker

60 gram tomatenpuree

2 eetlepels gembersaus

2 eetlepels tomatenketchup

1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water

peper en zout.

Bereiding:

1. snijd de wortel, paprika, bleekselderij en prei in reepjes fijn. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop de eieren los en meng met suiker, peper en zout. Meng de ui, knoflook, champignons, groente, kip en het eimengsel goed door elkaar.

2. Breng in ee pan 500 ml water, 100 ml witte azijn en 180 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Meng de gembersaus, tomatenpuree en tomatenketchup er doorheen. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend het maizenapapje door tot de saus licht gebonden is. Breng het op smaak met zout en peper en houd warm op laag vuur.

3. Verhit de olie in een brede koekenpan en voeg de Foe Yong Kai toe. Bak de Foe Yong Kai aan beide kanten stevig en goudbruin.

4. Giet vervolgens de warme saus over de Foe Yong Kai en serveer deze met witte rijst.

Eet u smakelijk.

 

 

Opmerkingen

05.06.2015 10:32

André

Hoi Bert,
Even tussendoor je weerbericht gelezen, ziet er goed uit voor vandaag dus snel nog wat velden inzaaien . O ja lekker recept gaan we proberen

06.06.2015 14:17

Bert

Geniet ervan.

16.02.2015 21:32

Hans van Mourik

Wat was het vandaag en gisteren schitterend weer.

26.01.2015 22:22

Hans

Beste Bert, Komende week geeft men wat kouder op. Helaas overdag nog boven nul. Of zit er nog een kleine kans op........

04.02.2015 08:33

Bert

Dag Hans,

Ik heb de moed opgegeven. Ook de langere termijn geen uitzicht op een ouderwetse vorstperiode. Het wil dit jaar gewoon niet lukken. groetjes, Bert

20.11.2014 18:51

Laura

Wat een lekker gerecht pappie!

12.09.2014 16:24

vincent

hoi bert krijg een vegetarier te eten , weet je nog wat

15.01.2013 14:20

Hans

Beste Bert, Jammer van het ijs, maar wel een heerlijk begin van hopelijk een mooie, lange vorstperiode.

15.01.2013 12:32

Bert

Geniet ervan ! En nog een pak sneeuw erbij ook. We gaan weer opzoek naar passende recepten. Blijf het volgen en ....eet smakelijk.

14.01.2013 12:10

Liesbeth van der Nat

Hoi Bert,Dat wordt deze week een heerlijke pan erwtensoep. Ik ga mijn best doen en bedankt voor dit passende recept met deze heerlijke vries kou. Liefs Liesbeth

10.11.2012 18:45

Bert

Doe jij het lekker met bruine bonen. Dat gaat zeker smullen worden. Het is wel pittig hoor!

10.11.2012 18:29

Walter Wortman

Ha Bert,

Kan je in plaats van kapucijners bruine bonen gebruiken? Ik ben namelijk een fan van bruine bonen.
Ik hoor wel.

Walter

27.09.2012 20:08

Bert de Bruijn

Super heerlijk en gezond gerecht. Mijn vrouw heeft het vandaag voortreffelijk klaar gemaakt. Smaakt lekker met gekookte aardappelen. Beslist een aanrader.

04.09.2012 19:42

Fred

Ha die Bert,

Dat weerrecept met nootjes.... dat vind ik supergoed.
Ga ik zeker uitproberen.
En het weerbericht? 't kan vriezen en 't kan dooien!

Fred

03.07.2012 21:20

Maartje Bac

Welke recepten heb ik gemist? Kan ik die nog ergens vandaan halen?

03.07.2012 21:39

Bert de Bruijn

Dag Maartje,

Dit is mijn eerste recept op mijn site. Regelmatig zal ik een nieuwe plaatsen. Dus probeer eerst dit recept maar eens uit. Hoor graag een reactie