Foe Yong Kai
Dit recept komt uit het blad Proef nr. 2 2019 van de keurslager. De oorspronkelijke Foe Yong Hai is een eiergerecht met garnalen, maar dit is een Chinese lekkernij met kip. de groente en de zoetzure saus blijven ook hier de basis.
Ingrediënten: (4 personen)
100 gram kipfilet
6 eieren
1 ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijn gesneden
50 gram Champignons, in plakjes
50 gram wortelen, fijn gesneden
1 paprika, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
halve prei, fijn gesneden
2 theelepels suiker
3 eetlepels olie
peper en zout
Voor de zoetzure saus:
500 ml water
100 ml witte azijn
180 gram suiker
60 gram tomatenpuree
2 eetlepels gembersaus
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water
peper en zout.
Bereiding:
1. snijd de wortel, paprika, bleekselderij en prei in reepjes fijn. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop de eieren los en meng met suiker, peper en zout. Meng de ui, knoflook, champignons, groente, kip en het eimengsel goed door elkaar.
2. Breng in ee pan 500 ml water, 100 ml witte azijn en 180 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Meng de gembersaus, tomatenpuree en tomatenketchup er doorheen. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend het maizenapapje door tot de saus licht gebonden is. Breng het op smaak met zout en peper en houd warm op laag vuur.
3. Verhit de olie in een brede koekenpan en voeg de Foe Yong Kai toe. Bak de Foe Yong Kai aan beide kanten stevig en goudbruin.
4. Giet vervolgens de warme saus over de Foe Yong Kai en serveer deze met witte rijst.
Eet u smakelijk.
André
Hoi Bert,
Even tussendoor je weerbericht gelezen, ziet er goed uit voor vandaag dus snel nog wat velden inzaaien . O ja lekker recept gaan we proberen
Bert
Geniet ervan.
Hans van Mourik
Wat was het vandaag en gisteren schitterend weer.
Hans
Beste Bert, Komende week geeft men wat kouder op. Helaas overdag nog boven nul. Of zit er nog een kleine kans op........
Bert
Dag Hans,
Ik heb de moed opgegeven. Ook de langere termijn geen uitzicht op een ouderwetse vorstperiode. Het wil dit jaar gewoon niet lukken. groetjes, Bert
Laura
Wat een lekker gerecht pappie!
vincent
hoi bert krijg een vegetarier te eten , weet je nog wat
Hans
Beste Bert, Jammer van het ijs, maar wel een heerlijk begin van hopelijk een mooie, lange vorstperiode.
Bert
Geniet ervan ! En nog een pak sneeuw erbij ook. We gaan weer opzoek naar passende recepten. Blijf het volgen en ....eet smakelijk.
Liesbeth van der Nat
Hoi Bert,Dat wordt deze week een heerlijke pan erwtensoep. Ik ga mijn best doen en bedankt voor dit passende recept met deze heerlijke vries kou. Liefs Liesbeth
Bert
Doe jij het lekker met bruine bonen. Dat gaat zeker smullen worden. Het is wel pittig hoor!
Walter Wortman
Ha Bert,
Kan je in plaats van kapucijners bruine bonen gebruiken? Ik ben namelijk een fan van bruine bonen.
Ik hoor wel.
Walter
Bert de Bruijn
Super heerlijk en gezond gerecht. Mijn vrouw heeft het vandaag voortreffelijk klaar gemaakt. Smaakt lekker met gekookte aardappelen. Beslist een aanrader.
Fred
Ha die Bert,
Dat weerrecept met nootjes.... dat vind ik supergoed.
Ga ik zeker uitproberen.
En het weerbericht? 't kan vriezen en 't kan dooien!
Fred
Maartje Bac
Welke recepten heb ik gemist? Kan ik die nog ergens vandaan halen?
Bert de Bruijn
Dag Maartje,
Dit is mijn eerste recept op mijn site. Regelmatig zal ik een nieuwe plaatsen. Dus probeer eerst dit recept maar eens uit. Hoor graag een reactie