Voorlopig licht winters en dan...?

Het was vandaag een mooie rustige winterdag met eindelijk weer eens de zon. In de avond neemt de neerslagkans weer toe. De maximumtemperatuur is 3°C in het oosten tot 6°C in het westen. Aan het eind van de middag komt de temperatuur plaatselijk onder nul. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en is zwak tot matig, aan de kust staat een naar vrij krachtig toenemende westen wind. In de avond gaat het in het noorden regenen, in het oosten valt ook (smeltende) sneeuw. De minimumtemperatuur is -1°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind wordt aan de kust tijdelijk hard. Woensdag valt in de ochtend in het midden en zuiden regen, in het oosten en zuidoosten ook sneeuw. Aan de kust komen er enkele winterse buien opzetten. De middagtemperatuur is 1 à 2°C in het oosten tot 4 à 5°C in het noordwesten. De wind gaat uit het noorden tot noordoosten waaien en is matig, aan de kust enige tijd vrij krachtig. Van donderdag tot en met zondag is het licht winters met soms wat neerslag, grote hoeveelheden worden niet verwacht. De temperatuur gaat geleidelijk aan wat verder naar beneden en het komt in de nacht en ochtend tot lichte en plaatselijk matige vorst, overdag is het met +1°C gedaan, maar in het weekend wordt deze ongeveer 3°C. Rond Sinterklaas is het nog vrij koud en kan er wat winterse neerslag vallen, daarna is de onzekerheid enorm groot, het zou vanaf 8 december weer zachter kunnen worden wanneer een westelijke stroming inzet. Maar... laten we maar niet verder kijken dan 5 dagen vooruit, dat is al lastig genoeg en de modellen wisselen heel sterk per run. Zo kwamen de Amerikanen vanavond met een zeer winterse drukverdeling. Afwachten wat de andere modellen waaronder het grote Europese model vanavond laat zien.

De spreiding is vrij groot. De temperaturen komen rond normaal uit en geen november winter op dit moment.

Licht winters, daarna wordt de spreiding groot met neiging tot verzachting.

Lange termijnverwachting

Vrij zacht met veel bewolking en perioden met regen. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden en wordt het droger wel bestaat er kans op mist, vooral op zaterdag. Ook op termijn een vrij grote kans op licht wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal.

Donderdag droog, daarna regelmatig buien met vooral landinwaarts kans op sneeuw. Overdag iets boven nul, in de nacht lichte tot matige vorst, vanaf zondag in de nachten vooral minder koud. De kans op het licht winterse weer wordt iets kleiner terwijl de neerslagkans weer iets toeneemt.

Opmerkingen

Deel deze pagina