Koud, eerst veel zon en droog. Vanavond regen en morgen buien.

De dag begint met veel zon. In het noorden raakt het geleidelijk aan bewolkt en op de Wadden is later wat regen mogelijk. De temperatuur is 9 à 10 graden in het noorden tot plaatselijk 12°C  in het zuiden. De wind draait naar het westen en wordt matig van kracht. In het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig. Vanavond breidt de regen zich verder over het land uit. In de nacht vallen er buien die vooral in het noorden flink uitpakken met onweer en hagel. De minimumtemperatuur is 2 graden in het binnenland tot 5 graden aan de kust. De wind ruimt naar noordwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Woensdag vallen er talrijke buien. In het noorden en oosten zijn deze fel met hagel, onweer en kortdurende gladheid. In de middag komt ook elders hagel en onweer voor. De maximum temperatuur bedraagt 9°C, in buien afkoelend tot 4 graden. De noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Ook donderdag kunnen er nog enkele buien vallen en wordt het niet veel warmer dan 10°C. De wind komt uit noordelijke richtingen, maar neemt wel wat in kracht af. Op vrijdag is de luchtdruk nog laag, wel nemen de neerslagkansen af en gaat de temperatuur iets oplopen. In het weekeinde stroomt aan de voorzijde van een depressie in de Golf van Biskaje met een zuid tot zuidwestelijke stroming warmere lucht naar ons land. Op zaterdag en zondag wordt het mogelijk 17 à 18°C. Er is nu en dan zon maar ook enkele buien. Op koningsdag vooral in de middag en avond. Na het weekeinde bouwt zich boven westelijk Europa een hoogterug op. Dat betekent een vrij warme zuidelijke stroming voor ons land. Wellicht met temperaturen rond de 20 graden. Soms komt het ook tot buien met onweer. 

De spreiding is vrij groot. De temperaturen komen rond normaal uit en geen november winter op dit moment.

Warmer maar behoorlijk onstabiel.

Lange termijnverwachting

Vrij zacht met veel bewolking en perioden met regen. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden en wordt het droger wel bestaat er kans op mist, vooral op zaterdag. Ook op termijn een vrij grote kans op licht wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal.

Eerst nog vrij koud met veel buien. Soms ook met hagel en onweer. Daarna licht wisselvallig en beduidend zachter. Op termijn een vrij grote kans op vrij warm weer met geregeld zon maar soms ook een regen of onweersbui. Later waarschijnlijk weer koeler.

Opmerkingen

Deel deze pagina