Weerbericht van 28 januari 2023

De spreiding is vrij groot. De temperaturen komen rond normaal uit en geen november winter op dit moment.

Overgang naar zachter weer

Lange termijnverwachting

Vrij zacht met veel bewolking en perioden met regen. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden en wordt het droger wel bestaat er kans op mist, vooral op zaterdag. Ook op termijn een vrij grote kans op licht wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal.

Wisselvallig met regelmatig regen of buien. Vooral de eerste helft van de week vrij veel wind. De temperaturen liggen meest boven normaal. Tijdens het volgende weekend rustig en droger. Daarna waarschijnlijk opnieuw wisselvalliger en temperaturen rond of boven normaal.

Opmerkingen

Deel deze pagina

Meest recente reacties

Vrij zonnig maar wel aan de frisse kant.

Heerlijk weer zo in het zonnetje.

Het was in het overgrote deel van Nederland flink zonnig. Alleen in het zuidoosten bleek de bewolking behoorlijk hardnekkig. En ook boven het noorden viel het wat tegen. De maximum temperatuur is 3°C in het zuidoosten tot 5 à 6°C aan de kust. De wind is zwak en veranderlijk. In het noorden en noordwesten waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Inmiddels is het in het westen weer bewolkt geraakt. Deze bewolking breidt zich verder uit maar het zuidoosten wordt het helder. De kans op motregen neemt van het noorden uit toe. De minimum temperatuur is -1°C in het zuiden van Limburg. Op de Wadden wordt het niet kouder dan 5°C. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen. Morgen is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd motregen. De temperatuur loopt op naar 3°C in het zuidoosten tot 8°C aan zee. De wind is matig uit het zuidwesten tot westen, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig en in de avond krachtig. Volgende week trekken diepe depressies over het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan naar Scandinavië. In de bovenlucht staat een krachtige west tot noordwestelijke stroming. Uitlopers van fronten en troggen zorgen voor wisselvallig weer. Er staat een straffe westen wind en het is meest zacht met temperaturen tussen de 7 en 10°C. In het weekeinde krijgen we te maken met een hogedrukgebied van de Atlantische Oceaan. Het is dan rustiger en droger. In de temperatuur komt echter weinig verandering. Dus februari is niet van plan te gaan winteren.